Author Topic: Station marking at require location on center line  (Read 153 times)

ish0000

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Station marking at require location on center line
« on: April 08, 2021, 08:14:30 AM »
Dear sir

How to calculate station marking text at given value by user.

Command - line - point, station/offset from pline

Pick point to calculate:-.

** It is possible to add option enter station also)
So that at require location (station) text mark came.

Example

Pick point or type station to calculate :-

Thanks

Lars

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 565
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #1 on: April 11, 2021, 11:30:26 AM »
Hi,

Try to use Polyline/Stationing. Type in Start Station in the section "Tickmarks"

/Lars

ish0000

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #2 on: April 11, 2021, 02:45:12 PM »
Sir, I already make stationing on polyline,
Now I want station text on polyline by type the value
Example
502.750
On center line, above value  500.750 must be on center line
Like station 500.750,

** Anywhere on center line that is already mark by stationing.
This time I want station marking by just type the value.
Hope you understand Sir

Thats  I want sir,
If I type station value  that must mark on center line.
« Last Edit: April 11, 2021, 04:10:37 PM by ish0000 »

Lars

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 565
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #3 on: April 11, 2021, 06:24:11 PM »
Type in desired station in "Major" and same in "Minor" Then you will get a station text at that station. Remember to set "Start Station" to zero
« Last Edit: April 11, 2021, 06:55:51 PM by Lars »

ish0000

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #4 on: April 12, 2021, 07:24:36 AM »
As per your instructions I did the same ,

I put in major and minor 565, it ls came there but after that major and minor tick draw at all center line , center line is 100km.
Means start at 565 but end up to 100km
I have many major tick at distance 565.
I need only only tick with station value. Sir,

Lars

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 565
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #5 on: April 12, 2021, 08:06:34 AM »
You can put stationing at a separate layer, turn all other layer of, delete unwanted stationing (by using a crossing)

ish0000

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #6 on: April 12, 2021, 09:12:13 AM »
Sir, I am looking simple one, just type require station after select center line ,
 no need to do extra thing.
Like separate layer and delete, etc.
Hopefully you will update in next version sir.
Thanks

Lars

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 565
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #7 on: April 12, 2021, 02:13:10 PM »
As an option you can try "Draw objects from coordinates", "Text at station/offset from polyline". That command will produce a single text at desired station with only one input (station) and then selection of polyline.

ish0000

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Station marking at require location on center line
« Reply #8 on: April 12, 2021, 05:00:04 PM »
That one make sound, Sir
I will try.
Thanks